Правителството на Южна Корея разкри в понеделник планове, насочени към ограничаване

...
Правителството на Южна Корея разкри в понеделник планове, насочени към ограничаване
Коментари Харесай

Южна Корея спасява домакинствата от колосални разходи за частни уроци

Правителството на Южна Корея разкри в понеделник проекти, ориентирани към ограничаване на възходящите разноски на семействата в страната за частни уроци, които се преглеждат като главен фактор за намаляващата раждаемост в страната, предава Ройтерс.

Този ход идва откакто този месец президентът Юн Сук-йол разкритикува приемните проби за колежи, които включват въпроси, които не са в образователната стратегия в държавните учебни заведения, в това число някои, които са наречени " убийствени въпроси " заради тяхната трудност.

" Ние ще прекъснем порочния кръг от " убийствени въпроси " на изпитите, което води до несъразмерна конкуренция сред възпитаници и родители и нужда от частни уроци ", сподели министърът на образованието Ли Джу-хо на брифинг.

Министерството също по този начин даде обещание да се оправи с " картелите " в частното обучение, като усили напъните за наблюдаване на " подправена и пресилена реклама " на частни учебни заведения, ориентирана към подготовката за изпити.

Местните медии оповестиха за предполагаеми връзки сред частната просветителна промишленост и държавни чиновници в региона на образованието при правенето на приемни изпити за лицей, които изискват частни уроци, с цел да се овладеят.

Южнокорейците са похарчили рекордните 26 трилиона вона (19,97 милиарда долара) за частно обучение предходната година, макар намаляващия брой на учениците, демонстрира взаимен отчет на министерството на образованието и държавната статистическа работа.

Близо осем от всеки 10 възпитаници употребяват частни просветителни артикули, известни като " hagwons ", съгласно отчета.

Тази огромна взаимозависимост от частното обучение е довела до това Южна Корея да има най-високите разноски за развъждане на дете в света, съгласно отчет от предходната година, и най-ниската раждаемост в света.

" Убийствените въпроси " нормално се извличат от материал, който не е обзет от образователната стратегия на държавните учебни заведения, отваряйки вратата за " хагуони " да предизвикват учениците да учат по какъв начин да ги вземат решение.

Поддръжниците на сходни въпроси споделят, че те оказват помощ на колежите да избират претенденти в конкурентна среда, само че президентът Юн цитира въпроса за справедливостта, отбелязвайки, че не всяко семейство може да си разреши да заплаща за частни уроци.

Шин Со-йонг, деятел в гражданската група " Светът без терзания за частното обучение ", сподели, че плануваните промени може да не са задоволителни, с цел да овладеят казуса.

" Правителството би трябвало да излезе с по-широк проект, който да отговори на въпроса по какъв начин да се облекчи тази несъразмерна конкуренция, с цел да влезем в няколко от най-хубавите университети ", сподели Шин.

Миналата година близо 450 000 зрелостници в цялата страна и зрелостници, които се явиха на теста, още веднъж се явиха на изпита през ноември. Целодневното събитие стопира полетите на авиокомпаниите по време на частта за слушане с схващане на теста по британски език.

Акциите на обвързваните с образованието компании в Южна Корея паднаха заради опасения по отношение на промени в политиките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР